De Windows 11 beveiligings update KB5025239 zorgt voor sommige gebruikers voor een aantal problemen. Er zijn onder meer meldingen over veelvuldige vastlopers van Windows-verkenner, ontbrekende pictogrammen op het bureaublad en ssd-vertragingen,

Schrijft Windows Latestop basis van ontvangen e-mails en reacties op Reddit en het Feedback Hub van Microsoft.

Het is niet bekend hoe wijdverspreid de kwesties zijn en wat de problemen precies zijn, aangezien de meldingen zeer uiteenlopen. Wel meldt de site dat deze vooral veel reacties heeft gekregen waarin wordt geklaagd over langzame opstarttijden, games, apps, et cetera. Waarschijnlijk is dat te wijten aan een flink lagere ssd-snelheid. Na een update van vorige maand kwamen dergelijke problemen ook al naar voren.

De ssd-problemen zijn mogelijk, net als bij de soortgelijke problemen van maart, op te lossen door de volgende regels in het Opdrachtprompt in te voeren: 
Robocopy\\someserver\someshare c:\somefolder somefile.img/J  en  Xcopy\\someserver\someshare c:\somefolder/J

Verder kunnen gebruikers er ook voor kiezen om de patch in zijn geheel te verwijderen, totdat Microsoft een fix heeft uitgebracht. Dat kan door in het Windows Update-menu voor 'Geschiedenis van updates' te kiezen, daarna te klikken op 'Installatie van updates ongedaan maken' en vervolgens te zoeken naar KB5025239.