In Windows 10 heeft Microsoft een nieuwe “Nieuws en interesses” knop toegevoegd die een nieuw tabblad opent in de taakbalk en die doet denken aan een nieuw tabblad pagina in de Microsoft Edge-browser.

De inhoud is een nieuwsfeed die het weerbericht bevat, recent nieuws en meer. Deze “Nieuws en interesses” nieuwsfeed wordt dynamisch bijgewerkt gedurende de dag. Zodra u met de muis over de knop gaat, verschijnt er een venster met een gepersonaliseerde nieuwsfeed.

U kunt uw Nieuws en interesses feed personaliseren met relevante content die op uw interesse is afgestemd. In plaats van te schakelen tussen apps of tussen uw Windows-pc en Windows-telefoon om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de interesses kunt u direct in uw “Nieuws en interesses” kijken in de taakbalk in Windows 10.

Nieuws en interesses uitschakelen Om Nieuws en interesses in het systeemvak in Windows 10 te verwijderen klikt u met de rechtermuisknop op een vrije ruimte in de Windows taakbalk. In het menu klikt u op Nieuws en interesses en daarna klikt u op Uitschakelen. U heeft nu met succes nieuws en interesses verwijderd uit Windows 10.
 

Om Nieuws en interesses in het systeemvak in Windows 10 alleen weer te geven via een klein icoon in plaats van een volledige balk met weersverwachtingen volgt u onderstaande stappen. In het menu klikt u op Nieuws en interesses en daarna klikt u op Alleen pictogram weergeven. U heeft nu met succes het nieuws en interesses pictogram aangepast in Windows 10.