Naast de marktverdeling van pc-browsers heeft Statcounter ook zijn maandelijkse resultaten met betrekking tot Windows bekendgemaakt. Windows 11 blijft aan populariteit winnen met zijn hoogste aandeel tot nu toe, al blijft Windows 10 met een overgrote meerderheid op nummer één staan.

Zo tonen de meest recente cijfers van de marktanalist aan dat Windows 11 een aandeel van 23,01% heeft bereikt, een stijging van 2,06 procentpunt ten opzichte van maart. De adoptie van de nieuwste Windows-versie lijkt enigszins sneller te gaan, al is dit vermoedelijk minder snel dan Microsoft zou willen.

De data van Statcounter is gebaseerd op meer dan 5 miljard pageviews, die maandelijks door meer dan 1,5 miljoen websites worden doorgegeven.

Windows 10 draait namelijk nog steeds op 71,45% van alle Windows-pc’s (desktops en laptops), wat nagenoeg hetzelfde aandeel is als in augustus vorig jaar. Opmerkelijk, aangezien het besturingssysteem al enige tijd niet is aangevuld met nieuwe features - wat volgens Microsoft ook zo zal blijven. Deze verhouding kan deels worden verklaard door een groot aantal Windows 7-gebruikers dat recent naar Windows 10 is overgeschakeld.