Windows 7 biedt naast de al bekende opties ook een flink aantal nieuwe mogelijkheden. En voor veel nieuwe gebruikers zeker voor diegenen die Windows Vista hebben overgeslagen is het best even wennen aan de nieuwe interface.

Goed nieuws: sinds enkele dagen is een geweldige truc ontdekt, waarmee u alle instellingen vanuit een enkele plek kunt regelen. Maak kennis met de 'SuperMode'. Veel instellingen in Windows 7 kunt u vanuit het Configuratiescherm regelen, net zoals u in Windows XP en Windows Vista gewend was. Maar naar bepaalde opties zult u zich misschien een ongeluk zoeken, terwijl u van andere mogelijkheden misschien niet eens wist dat ze bestonden. Met de 'SuperMode' hebt u in een enkel overzicht toegang tot zo'n beetje alle instellingen en kunt u Windows 7 eenvoudig naar eigen smaak tweaken. Standaard is deze modus niet geactiveerd, maar u roept hem eenvoudig op. Het enige dat u namelijk hoeft te doen, is het maken van een nieuwe map en deze hernoemen naar:

SuperMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Het maakt niet uit waar u deze map aanmaakt, maar het handigste is het om dit in de root van uw besturingsysteem te doen. Let op: kopieer en plak de regel die hierboven staat exact! Zoals u zult zien, worden het pictogram en de naam gewijzigd zodra u de map hebt hernoemd.

Als u de map hebt hernoemd, veranderen het pictogram en de naam direct.

En als u tot slot nog even een snelkoppeling aanmaakt in het startmenu en/of op het bureaublad, dan hebt u met een paar keer klikken direct toegang tot maar liefst 278 instellingen. Van Apparaatbeheer tot Windows Update, van Back-up maken en terugzetten tot Windows CardSpace en nog veel, veel meer. Handig!