Supermarktketen Aldi is zaterdag de verkoop van de Medion Lifetab begonnen. De tablet draait Android 3.2, bevat een Nvidia Tegra 2-dualcore en kan met simkaarten voor 3g-connectiviteit uitgerust worden. De Medion Lifetab kost 399 euro.

De Medion Lifetab P9514 heeft een capacitief touchscreen met een resolutie van 1280x800 en een beelddiagonaal van 10,1 inch. Niet bekend is welk paneeltype is gebruikt en wat de brightnesswaarde is, maar er is wel een lichtsensor aanwezig om de schermhelderheid automatisch aan te passen. Het apparaat wordt met Android 3.2 Honeycomb geleverd en de Tegra 2-soc drijft de tablet aan.

Verder is er ondersteuning voor wifi-n en bluetooth 2.1 en is er een micro-usb-aansluiting voor bijvoorbeeld het uitwisselen van bestanden. De aansluiting op een tv en de voeding verloopt via een propri√ętaire aansluiting aan de onderkant. Medion levert een micro-usb-kabel, hdmi-adapterkabel, earplugs van AKG en een beschermhoes mee. Naast een 3g-module is ondersteuning voor gps aanwezig en ook beschikt de tablet over een bewegingssensor. 

Er is 1GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen aanwezig, dat uitgebreid kan worden via de micro-sd-kaartsleuf. Aan de voorzijde zit een 2-megapixelcamera, terwijl er aan de achterkant nog een 5-megapixelcamera aanwezig is. De Aldi verkoopt het model voor 399 euro, waarbij er 3 jaar garantie gegeven wordt.

De oosterburen hebben de tablet inmiddels getest en Heise tekent aan dat de Medion een goed prijs-prestatieverhouding heeft. Tablets met vergelijkbare specificaties van Apple, Asus, Motorola, Acer en Samsung zijn een stuk duurder, maar wel constateert de Duitse site dat de 16GB-versie van Motorola's Xoom voor nagenoeg dezelfde prijs opgepikt kan worden. Computerbild claimt opvallend genoeg dat het de beste tablet is die ze ooit getest hebben en de site kan zelfs geen enkel minpunt opnoemen.