Microsofts Patch Tuesday-update van juli (KB5028185), die de Moment 3-functies algemeen beschikbaar maakt, zorgt volgens veel gebruikers voor een aantal problemen.

Ten eerste lijkt het ssd-probleem nog altijd niet opgelost. Al maanden klagen gebruikers over lage ssd-snelheden op Windows, en op basis van de reacties op Reddit lijken deze problemen eerder verergerd dan opgelost. 

Een gebruiker beweert bijvoorbeeld dat de opstarttijden veel langer zijn; 17 seconden in plaats van 4 seconden zoals vòòr de update. Na het de-installeren van de update startte Windows weer net zo snel op als voorheen. Andere gebruikers melden dat games en apps langzaam reageren en dat de update een BSoD veroorzaakt.

Ook wordt er veel gesproken over verbroken internetverbindingen, zowel bij ethernet als wifi. Sommige gebruikers melden helemaal geen verbinding te kunnen maken met het internet, terwijl de verbinding volgens anderen zeer instabiel is en regelmatig uitvalt. Ook in deze gevallen zouden de problemen verholpen zijn door de update te verwijderen. Het is onduidelijk hoe wijdverspreid deze problemen zijn; er zijn uiteraard ook veel gebruikers die melden helemaal geen problemen te ervaren. Microsoft heeft nog niets naar buiten gebracht over eventuele bugs door de update.