De Superb-poorten wordt afgeschaft in een nieuw naamgevingsschema van het USB Implementers Forum. Ook de usb 3.x- en 4.0-aanduidingen worden voortaan achterwege gelaten in de communicatie richting consumenten.

Speed-branding voor us In de nieuwe logo's wordt de maximale doorvoersnelheid gebruikt om de verschillende generaties te onderscheiden. Usb-c-kabels krijgen daarbij een aanduiding voor het maximale laadvermogen.

De nieuwe namen zijn al een stuk duidelijker dan USB 3.2 Gen 2x2 of USB4 Version 2.0, maar niet alle informatie is te vinden in de nieuwe aanduidingen. Zo zijn er geen officiƫle logo's voor Display Port Alt Mode-ondersteuning of PCIe-doorvoer. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, zo behoudt usb 2.0 de aanduiding Hi-Speed, omdat USB 480Mbps te verwarrend zou zijn. Ook usb 1.0 blijft hetzelfde.

De nieuwe namen moeten voor het eind van het jaar op verpakkingen en connectors te vinden zijn. Aangezien usb een open standaard is en er ook oude kabels in omloop zijn zal niet elk apparaat in een keer van de nieuwe logo's voorzien zijn.