Gebruikers in Windows 10 en 11 worden binnenkort gevraagd met welk account ze willen inloggen als ze voor het eerst inloggen bij een Windows-app. Hierbij kunnen ze kiezen tussen het account waarmee ze zijn ingelogd bij Windows of een ander account.

Microsoft schrijft donderdag dat het de aanpassing heeft doorgevoerd om aan de Digital Markets Act, ofwel de DMA, te voldoen. De melding verschijnt bij de eerste keer dat een gebruiker een app in Windows opent, waarbij hij kan inloggen met een persoonlijk Microsoft-account of een Entra ID.

Als de gebruiker ervoor kiest dezelfde inloggegevens te gebruiken als waarmee hij zich bij Windows heeft aangemeld, dan verschijnt deze melding niet bij de volgende keren dat de app wordt gebruikt. Als de gebruiker ervoor kiest om niet dezelfde inloggegevens te gebruiken als waarmee hij zich bij Windows heeft aangemeld, krijgt hij de kans om in te loggen met een ander account. Apps die gebruikt kunnen worden zonder in te loggen, behouden die optie.

De meldingen moeten 'begin 2024' verschijnen in de nieuwste versies van Windows 10 en 11. In maart 2024 moet de functie voor iedere gebruiker beschikbaar zijn.

Inlogmelding Windows 10 en 11