Microsoft heeft bekendgemaakt in zijn OneDrive-roadmap dat ook de browserversie een offline modus gaat ondersteunen.

Deze functie zou volgens het bedrijf de manier waarop mensen met hun bestanden bewerken aanzienlijk veranderen. Op deze manier kun je bestanden opslaan op je computer, zodat je er altijd toegang toe hebt, zelfs als je geen internetverbinding hebt.

De meeste gebruikers zullen denken: "Maar dat kan OneDrive toch al?" Dat klopt gedeeltelijk. Microsoft ondersteunt al geruime tijd Files On-Demand, waarmee je bestanden dynamisch kunt laden wanneer je ze nodig hebt, en die ook de mogelijkheid biedt om offline bestanden te openen als je dat aangeeft. Maar deze functie werkt volledig binnen de browser. Je kunt bestanden bekijken, bewerken, sorteren, hernoemen, verplaatsen, kopiëren en verwijderen. Zodra er weer internettoegang is, wordt dit gesynchroniseerd met OneDrive.

Bestanden die zijn gemarkeerd als "altijd beschikbaar offline" zullen op die manier toegankelijk zijn. Microsoft heeft een evenement gepland op 3 oktober, waar ze deze functies zullen toelichten. Wanneer je deze functie in je eigen OneDrive zult zien, is nog niet geheel duidelijk. De previewversie zal beschikbaar komen in november, waarna het voor het brede publiek beschikbaar zal worden in december van dit jaar. Het zal dan gefaseerd worden uitgerold.