Tijdens Patch Tuesday van afgelopen week heeft Microsoft zowel voor Windows 10 als het nieuwere Windows 11 meerdere problemen omtrent connectiviteit opgelost, zo vat Bleeping Computer samen. Het gaat om de Previews KB5014668 (Windows 11), KB5014665 (Windows Server 2022) en KB5014669 (Windows 10 versie 1809).

Een update van eerder deze maand introduceerde wat hardnekkige problemen met functies van de Routing and Remote Access Service en met de vermelde Previews lijkt Microsoft deze problemen te verhelpen. Hoewel Microsoft nog niet direct erkend heeft dat er bijvoorbeeld connectieproblemen via vpn-verbindingen zijn binnen de RRAS-context, lijken de Previews dit concreet aan te pakken. In sommige gevallen zou met een specifieke vpn-verbinding (Secure Socket Tunneling Protocol) een RRAS-server minuten lang kunnen 'bevriezen'.

Een ander recent connectiviteitsprobleem zou zich onthullen tijdens een verbinding met een wifi-hotspot. In sommige gevallen zou een hotspothost de daadwerkelijke internetverbinding kwijtraken wanneer er een hotspotverbinding werd aangegaan. Ook dat probleem is met de in de intro vermelde Preview-updates verholpen. Vooralsnog gaat het daarentegen om Preview-updates voor enkele specifieke versies van Windows. Het is niet bekend wanneer Microsoft met een bredere uitrol van de updates begint.