Volgens verschillende berichten zou Microsoft binnenkort Windows 11 aankondigen. Het lijkt er zelfs op dat het bedrijf van plan is om over vier jaar te stoppen met het ondersteunen van Windows 10.

De afgelopen weken heeft Microsoft het gehad over 'de volgende generatie Windows' en het bedrijf zal op 24 juni een speciaal evenement houden om uit te leggen wat dit inhoudt. Naar aanleiding van de hints en teasers zou dit vermoedelijk gaan om de onthulling van Windows 11. Het feit dat het evenement om 11.00 uur ET (17:00 uur Nederlandse tijd) begint draagt hier aan bij. 

Op de levenscyclusbeleid-pagina van Windows 10 stelt de organisatie dat het 'tot 14 oktober 2025 ten minste één Windows 10 Semi-Annual-kanaal zal blijven ondersteunen'. Daaronder wordt de buitengebruikstellingsdatum van de Home-en Pro versie weergegeven. We zouden echter nog een paar grote updates mogen verwachten. Versie 21H1, die net is gelanceerd, zal ondersteund worden tot 13 december 2022. Dus het duurt daarna bijna drie jaar voordat Windows 10 volledig met pensioen zal gaan.