De eerste update voor Windows 8.1 is een maand te vroeg uitgelekt. De software is echter nu al verkrijgbaar op verschillende filesharingsites.       

advertentie
Microsofts eerste grote update voor Windows 8.1 staat waarschijnlijk officieel pas gepland voor maart. De software is echter nu al verkrijgbaar op verschillende filesharingsites, zo meldt The Verge. Journalisten van dat techblog hebben 'Update 1' alvast geïnstalleerd en beschrijven hun ervaringen. De meeste opvallende wijziging noemen zijn een nieuwe titlebar voor Microsofts Metro UI-apps. 
 

Sneller afsuiten en herstarten De geruchten dat Microsoft in Update 1 opties voor afsluiten of herstarten van computers direct vanaf het startscherm beschikbaar maakt kloppen eveneens. Er staat rechtsboven op het startscherm een speciale afsluitknop naast een nieuwe zoekknop. Bij gebruikers zonder touchscreen start het OS voortaan standaard naar de Windows-desktopomgeving. Wel ontbreekt in de gelekte update nog altijd optie om tijd en datum op het startscherm te plaatsen.

Verder zijn er geen echte grote aanpassingen gevonden in de gelekte versie van Update 1, die zo'n drie weken geleden is gecompileerd op 14 januari. De verwachting is dat Microsoft de officiële versie van de update rond 11 maart zal uitbrengen, in de aanloop naar zijn eigen ontwikkelaarsconferentie Build begin april.