Microsoft zou overstag zijn gegaan na vele gebruikersklachten en het klassieke Startmenu terugbrengen in Windows 8.2. Dat claimt althans de bekende Windows-volger Paul Thurrott. 

Na de terugkeer van een (soort) Startknop in Windows 8.1 maakt waarschijnlijk ook het Startmenu een comeback. Volgens de bekende Windows-volger Paul Thurrott gaat Microsoft in de opvolger van Windows 8.1 de gebruikers van de traditionele desktopinterface, die vaak niet kunnen wennen aan de kleurrijke tegels en het kale bureaublad, voor een belangrijk deel tegemoet komen.

Tegelapplicaties in de traditionele interface In de nieuwe versie van Windows, die codenaam 'Threshold' heeft meegekregen, wordt het mogelijk om applicaties die normaal gesproken enkel in de Metro interface draaien ook in de desktopomgeving uit te voeren, net zoals nu mogelijk is via utilities als ModernMix. Daarnaast komt het Startmenu beschikbaar als optie voor Windows-versies die op desktops geïnstalleerd kunnen worden. De Windows RT-versie bedoeld voor tablets met ARM-chips krijgt geen Startmenu mee.

Nieuwe Enterprise-editie Windows 8.2 komt volgens de bronnen waarop Thurrott zich baseert in drie versies: een x86-versie voor consumententablets en pc's, een RT-versie voor tablets en een nieuwe SKU-versie voor bedrijven. Windows 8.2 wordt begin 2015 verwacht.

advertentie