De verkopen van Windows 8 lopen achter bij de prognose. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar zijn zelfs minder pc's met Windows verkocht.

Ook de feestdagen zouden niet hebben geholpen in de verkoop van Windows 8-pc's, schrijft The New York Times op basis van eigen onderzoek.
Volgens The New York Times zouden de tegenvallende cijfers te maken hebben met het feit dat de meeste comsumenten al beschikken over een Windows 7-computer, en de noodzaak van een upgrade naar een nieuwe computer met Windows 8 niet zo zien zitten.
Ook computerfabrikant Acer ziet een daling in het aantal verkochte Windows-computers deze feestdagen. In de Verenigde Staten zouden zelfs 13 procent minder pc's zijn verkocht ten opzichte van de feestdagenperiode in 2011.
Microsoft kondigde in november aan niet tevreden te zijn met de verkoop van Windows 8-computers, maar legde de schuld vooral bij fabrikanten, die niet met eenduidige ontwerpen van tablets en laptops met aanraakschermen op de markt kwamen.
In januari van 2013 komt Microsoft met een Pro-versie van haar Surface-tablet, die meer functionaliteit biedt dan de huidige versie.