Bij 72 procent van de Nederlandse tableteigenaren heeft de tablet ervoor gezorgd dat het gebruik van de laptop en/of desktop flink is afgenomen. Dat blijkt uit onderzoek van Tabletguide.nl onder ruim vijfhonderd Nederlandse tabletbezitters.

De respondenten geven aan de tablet gemiddeld 2,7 uur per dag te gebruiken. Dit gebruik heeft invloed op de tijd die besteed wordt op de laptop en desktop, aldus driekwart van de ondervraagden. Gemiddeld is het laptop/desktop-gebruik met 2,3 uur per dag afgenomen. 68 procent van de tableteigenaren geeft dan ook aan de tablet niet meer te kunnen missen.

Ideale tablet Zeker acht op de tien respondenten stelt bovendien dat ze tevreden zijn met de huidige tablet. Zij denken er dan ook niet over snel een nieuwe te kopen. 17 procent denkt dit binnen een half jaar wel te doen. De ideale afmeting waar naar gezocht wordt bij het aanschaffen van een tablet is 10 inch, het formaat van bijvoorbeeld de iPad. 67 procent geeft daar de voorkeur aan. 14 procent kiest voor 9 inch en 13 procent heeft liever 7 inch, het formaat van de Playbook.

Wat betreft prijzen zijn Nederlanders niet tevreden. 80 procent vindt de prijs van high-end tablets te hoog. Ze zouden 400 euro willen besteden. De iPad is te koop vanaf 479 euro en de concurrenten met high-end tablets bieden veelal dezelfde of hogere prijs.