De indeling van een bureaublad is iets heel persoonlijks. De een heeft graag de pictogrammen op alfabet, de ander deelt ze liever in op basis van categorie. Als u om wat voor reden dan ook overschakelt naar een andere resolutie

en u herstelt daarna de originele resolutie weer, zijn alle pictogrammen verschoven. Met DesktopOK kunt u de positie van uw pictogrammen bewaren.

Dat is natuurlijk niet alleen handig bij het werken met verschillende resoluties, maar ook wanneer u het liefst maar eenn profiel gebruikt, maar telkens pictogrammen opnieuw moet indelen omdat andere gebruikers uw indeling niet prettig vinden. DesktopOK is een zeer klein en licht programma dat u niet hoeft te installeren en daarmee altijd bij u kunt dragen. Handig want de opgeslagen bureaubladindelingen worden opgeslagen in de map waarin u het programma bewaart, zodat u uw instellingen ook op een andere pc kunt toepassen (er vallen uiteraard wel gaten wanneer programma's die u hebt, niet op de andere pc zijn geinstalleerd). Wanneer u een indeling opslaat krijgt het automatisch de naam van de resolutie, maar u kunt die naam zelf aanpassen. Zo kunt u verschillende indelingen maken voor, bijvoorbeeld, werk en vrije tijd.

Het programma slaat simpelweg de locatie van pictogrammen op uw bureaublad op.

Het overschakelen tussen verschillende indelingen gebeurt met twee muisklikken. U kiest de indeling die u wilt, klikt op Restore en de pictogrammen schieten automatisch terug naar de plek die ze hadden toen u de indeling opsloeg. Dat gaat snel en zonder laadtijd, want het enige dat het programma in feite doet, is coordinaten opslaan. U kunt er voor kiezen om de indeling van uw bureaublad automatisch op te laten slaan, bijvoorbeeld ieder uur of een keer per dag (wanneer dat dan is wordt niet aangegeven). Prettig is de optie om de indeling automatisch op te laten slaan wanneer u Windows afsluit en automatisch een opgeslagen indeling te laten selecteren wanneer Windows wordt gestart, zo zult u het niet eens merken als pictogrammen in de tussentijd versleept zijn.

U kunt aangeven hoe vaak u de indeling automatisch wilt opslaan.

DesktopOK is een eenvoudig programma met slechts een functie, het vasthouden van de indeling van uw bureaublad. Als u totaal geen waarde hecht aan die indeling of simpelweg nooit in de situatie komt dat deze verandert, zal de functie van het programma u wellicht ontgaan. Is het verplaatsen van de pictogrammen voor u echter een bron van irritatie, dan is DesktopOK een zegen, omdat het de irritatie wegneemt, terwijl u daarvoor slechts een keer een instelling moet toepassen.