De afgelopen jaren heeft de pc markt het niet makkelijk gehad, verkopen zijn behoorlijk verminderd en hier hebben de chipmakers last van.

In een recent geopenbaarde uitspraak van Intel CFO David Zisner is er echter wat hoop voor de bedrijven in het begin van 2024. Er zou namelijk een 'Windows refresh' aankomen. De uitspraak van de CFO werd gedaan op de 'Citi's Global Technology Conference' naar een financieel analist van Citigroup. Een kopie van de tekst is op Seeking Alpha ontdekt door PCGamer. Waar in stond dat de CFO verwacht dat 2024 een goed jaar zou worden voor de Client-Computing-tak van Intel. Met name door de komst van een 'Windows refresh'. Ook omdat de huidige groep pc-gebruikers relatief oudere hardware heeft en nog voornamelijk Windows 10 draait, kan een nieuwe versie van Windows nieuw leven blazen in de pc-markt.

Het zou natuurlijk ook om een flinke feature-update kunnen gaan van Windows, maar het is niet heel waarschijnlijk dat dat veel mensen zou aanzetten tot het installeren van Windows 11, of het kopen van nieuwere hardware. Een nieuwe versie van Windows heeft dat van oudsher wel altijd gedaan. Windows 12 geruchten doen sowieso al enige tijd de ronde en sommige stellen dan ook dat in 2024 het nieuwe besturingssysteem uit zou komen. Het is waarschijnlijk dat een nieuwe versie van Windows nog verdergaande integratie heeft van AI-functies, aangezien Microsoft op dit moment duidelijkis toegespitst op het uitbreiden van dat soort functionaliteit. Met een eventuele update is het te hopen dat Microsoft zijn patroon van een goed gewaardeerde Windows versie na een slecht gewaardeerde versie doorzet.