Elke dag werkt Google er hard aan om jou en je privé-informatie te beveiligen en te beschermen door onbevoegde toegang tot je Google-account te voorkomen met onze ingebouwde beveiligingsmaatregelen.

We hebben uitgebreide privacyprocedures voor onze producten ingesteld die beperken hoelang we je persoonlijke bestanden en hieraan gekoppelde gegevens opslaan. We willen je privé-informatie beschermen en onbevoegde toegang tot je account voorkomen, zelfs als je onze services niet meer gebruikt.

Daarom updaten we de inactiviteitsperiode voor een Google-account naar 2 jaar voor al onze producten en services. Deze wijziging wordt vanaf vandaag uitgerold en is van toepassing op alle inactieve Google-accounts. Een inactief account is een account waarop niemand heeft ingelogd of dat niemand heeft gebruikt in 2 jaar. Een inactief account en alle content daarin kunnen worden verwijderd vanaf 1 december 2023.

Wat dit voor jou betekent:

 • Deze wijzigingen hebben geen invloed op jou, tenzij je 2 jaar inactief bent in je Google-account of als je je account al 2 jaar niet hebt gebruikt om in te loggen bij een Google-service.
 • Hoewel de wijzigingen vandaag van kracht worden, beginnen we pas op december 2023 accounts te verwijderen.
 • Als we je account als inactief beschouwen, sturen we meerdere herinneringsmails naar jou en je herstelmailadressen (als je die hebt opgegeven) voordat we actie ondernemen of accountcontent verwijderen. We sturen je deze herinneringsmails minimaal 8 maanden voordat we actie ondernemen voor je account.
 • Nadat een Google-account is verwijderd, kan het Gmail-adres van het verwijderde account niet opnieuw worden gebruikt als je een nieuw Google-account maakt.

Hoe houd je je account actief? De makkelijkste manier om een Google-account actief te houden, is door minstens eens per 2 jaar in te loggen op het account. Als je in de afgelopen 2 jaar hebt ingelogd op je Google-account, beschouwen we je account als actief en wordt het niet verwijderd. 

Andere manieren om je account actief te houden, zijn:

 • Een e-mail lezen of sturen
 • Google Drive gebruiken
 • Een YouTube-video bekijken
 • Een foto delen
 • Een app downloaden
 • Google Zoeken gebruiken
 • Inloggen met Google gebruiken om in te loggen bij een app of service van derden

Er zijn enkele uitzonderingen op dit beleid. Denk aan een Google-account met YouTube-kanalen, -video's of -reacties, een account met een cadeaukaart met saldo of een account met een gepubliceerde app, bijvoorbeeld een app gehost in de Google Play Store. Andere uitzonderingen op dit beleid vind je hier.

Google biedt ook tools waarmee je je Google-account kunt beheren en opties om een back-up van je gegevens te maken, bijvoorbeeld door je gegevens te downloaden via Google Takeout. Met Inactiviteitsvoorkeuren kun je plannen wat er met je gegevens gebeurt als je een bepaalde periode inactief bent.

We vinden het belangrijk dat je je account zo makkelijk mogelijk actief kunt houden als je dat wilt. Daarom stellen we je ruim van tevoren op de hoogte voordat deze wijziging van invloed is op je account. Voordat we een account verwijderen, sturen we e-mailmeldingen naar het Google-account en het herstelmailadres (als dat is opgegeven). Check of je herstelmailadres up-to-date is.

Meer informatie

Met vriendelijke groet,
Team Google Accounts