Microsoft heeft bekendgemaakt dat het Windows 10 zal lanceren op 29 juli. Gebruikers van Windows 7 of 8.1 hebben dat misschien al gemerkt aan het nieuwe icoontje in hun taakbalk, waar je gratis jouw exemplaar van Windows 10 kunt reserveren.

In de toekomst zullen er nog meer nieuwe features worden toegevoegd, volgens het nieuwe 'lifetime support'-principe van Microsoft.

In de final-versie van Windows 10, waaraan meer dan vier miljoen Windows Insiders via het feedbackprogramma hebben bijgedragen, zitten veel nieuwe features die we de afgelopen maanden hebben gezien, zoals Cortana, de Microsoft Edge-browser, universele Office-apps, Xbox Live, nieuwe Photos-, Videos-, Music-, Maps-, People-, Mail- en Calendar-apps, Continuum voor apparaten met een touchscreen, Windows Hello voor biometrisch inloggen met bijvoorbeeld je gezicht, iris of vinger, en een nieuwe Windows Store. Windows 10 zal gratis te downloaden zijn voor iedereen met Windows 7 of hoger. Meer informatie kun je vinden op de site van Microsoft.