Microsoft zou van plan zijn om in 2013 een update uit te brengen voor Windows 8. Ontwikkelaars zouden onder codenaam Blue al werken aan de point release. Met een tussentijdse update stapt Microsoft af van zijn traditionele releasecyclus.

 Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde Microsoft-watcher Mary Jo Foley op basis van anonieme bronnen. In plaats van te beginnen aan een meerjarig ontwikkeltraject van 'Windows 9' nu Windows 8 de rtm-status heeft, zou Microsoft er nu voor kiezen om ook een tussentijdse release uit te brengen voor het op 26 oktober uitkomende Windows 8.

Het project zou binnen Microsoft bekend staan onder de codenaam 'Blue'. De zogenaamde point release zou in de zomer van volgend jaar uit moeten komen. Welke nieuwe functionaliteit deze point release mogelijk gaat bevatten of dat het gaat om een traditioneel service pack met enkel een bundeling van tussentijds uitgebrachte hotfixes en updates, is niet duidelijk.

Microsoft zou echter af willen stappen van zijn traditionele releasecyclus waarbij de softwaregigant elke twee tot drie jaar een nieuw OS uitbrengt. Microsoft zou overwegen om, net als Apple met OS X, met een grotere regelmaat relatief kleine updates van zijn besturingssysteem uit te brengen. Ook zou Microsoft het releaseschema van Windows Phone aan kunnen houden, waarbij na elke major release tot nu toe een minor release volgt.