Websites uit Nederland hebben de meest kwaadaardige inhoud van Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Dit blijkt uit een rapport van McAfee.

McAfee heeft vandaag het McAfee Threats Report: First Quarter 2012 gepresenteerd. Hieruit blijkt dat bijna een derde van alle Europese websites met kwaadaardige content op een Nederlandse server draait. Ook staat Nederland op de vijfde plaats als het gaat om sql-injecties. In de Verenigde Staten zijn de meeste kwaadaardige websites gehost. Dagelijks verschijnen gemiddeld negenduizend nieuwe websites met virussen en trojans.

Mobiel Verder blijkt uit het rapport dat mobiele malware in het eerste kwartaal van 2012 flink gegroeid is. Er werden zo’n achtduizend nieuwe varianten gedetecteerd. De meeste dreigingen komen van niet van de Android-market, maar van onafhankelijke app-markten.

Apple Ondanks dat Mac minder last heeft van malware is het aantal gedetecteerde infecties ook gestegen. In het eerste kwartaal van 2012 werden zo’n 250 nieuwe malware-varianten  gedetecteerd.