Google is van plan om online opslagruimte te gaan aanbieden. Gebruikers kunnen de dienst gebruiken als een wereldwijd toegankelijke harde schijf. Dat meldt de Wall Street Journal. Volgens de krant is het project, dat intern bekend zou staan onder de naam 'My Stuff', bedoeld om verschillende online diensten van het internetbedrijf met elkaar te verbinden. Het bedrijf wil tegenover de krant niet reageren.

Google biedt met webmaildienst GMail, online kantoorsoftwarepakket Docs and Spreadsheets, en online foto-opslag Picasaweb, al verschillende diensten waarbij gebruikers documenten en andere persoonlijke bestanden op online harde-schijfruimte van het bedrijf bewaren. 

Integratie De nieuwe dienst zou al die diensten aan elkaar moeten knopen, en er voor moeten zorgen dat de 
bestanden op een gemakkelijke manier doorzocht kunnen worden. Het zou dan niet langer relevant zijn of een bestand is opgeslagen in een e-mailbericht of als tekstdocument bij Docs and Spreadsheets. Dat zou het ook gemakkelijker maken om de diensten samen te laten werken, bijvoorbeeld om een afbeelding van Picasaweb te gebruiken in een document of een e-mail.

Concurrentie Integratie van de verschillende diensten is ook zakelijk interessant. Een geïntegreerd aanbod van verschillende webdiensten met online dataopslag zou Google beter in staat stellen om te concurreren met bijvoorbeeld Microsoft.

Vervagen Veel technologiebedrijven verwachten dat de grens tussen desktopcomputers en online diensten steeds verder vervaagt. Ze bieden daarom online functionaliteit aan, die traditioneel op computers zelf aanwezig is, zoals tekst- en beeldbewerking, kalenderfuncties en messagingdiensten.

Onlangs nog werd bekend dat Adobe een online versie van het veelgebruikte programma Photoshop gaat lanceren.

Verschillende andere bedrijven, zoals Microsoft en Apple, bieden al langer online harde-schijfruimte aan, al of niet tegen betaling. Veel gevorderde gebruikers van GMail gebruiken speciale software om de opslagruimte van de webmaildienst als harde schijf te laten dienen, maar officieel ondersteunt Google dat niet.