Naar hoofdinhoud gaan

Virtual Machine-serie

A-serie

VM's op instapniveau voor ontwikkeling en testen

VM's uit de A-serie beschikken over CPU-prestaties en geheugenconfiguraties die uitermate geschikt zijn voor workloads op instapniveau, zoals ontwikkelen en testen, codeopslag, enzovoort. Deze machines vormen een betaalbare optie om met Azure aan de slag te gaan. Av2 Standard is de nieuwste generatie VM's uit de A-serie zonder hyperthreading met soortgelijke CPU-prestaties maar meer RAM per vCPU en snellere schijven. VM's uit de A-serie van de Basic- en Standard-laag worden op 31 augustus 2024 buiten gebruik gesteld.

Voorbeelden van workloads zijn ontwikkelings- en testservers, webservers met weinig verkeer, kleine tot middelgrote databases, servers voor concepttesten en codeopslag.

A-serie
vanaf
$11.68 per maand

Bs-serie

Economische VM's met burstfunctie

VM's uit de Bs-serie zijn betaalbare virtuele machines die een goedkope optie vormen voor workloads waarvoor over het algemeen weinig tot matig standaard CPU-verbruik vereist is, maar soms aanzienlijk hoger CPU-verbruik ontstaat als de vraag toeneemt. VM's uit de Bs-serie zijn niet geconfigureerd met hyperthreading.

Voorbeelden van workloads zijn ontwikkelings- en testservers, webservers met weinig verkeer, kleine databases, microservices, servers voor concepttesten en buildservers.

Bs-serie
vanaf
$3.8 per maand

D-serie

Algemeen gebruik

De Azure virtuele machines uit de D-serie bieden een combinatie van vCPU's, geheugen en tijdelijke opslag die voldoen aan de vereisten die zijn gekoppeld aan de meeste productieworkloads.

De Dv3 virtuele machines zijn VM's voor algemeen gebruik met hyperthreads op basis van de 2,3 GHz Intel® XEON ® E5-2673 v4 (Broadwell)-processor. Ze kunnen 3,5 GHz bereiken met Intel Turbo Boost Technology 2.0.

De Dv4 en Ddv4 virtuele machines zijn gebaseerd op een aangepaste Intel® Xeon® Platina 8272CL-processor, die draait op een basissnelheid van 2,5 GHz en kan een turbofrequentie van 3,4 GHz bereiken bij benutting van alle kernen. Virtuele machines-grootten Dd v4 staan voor snelle, grote, lokale SSD-opslag (maximaal 2400 GiB) en zijn geschikt voor toepassingen die profiteren van lokale opslag met lage latentie en hoge snelheid. De VM-grootten Dv4 hebben geen tijdelijke opslag.

De virtuele machines uit de Dv5- en Ddv5-serie bevatten de Intel® Xeon® Platina 8370C-processor (Ice Lake) van de derde generatie in een hyperthread-configuratie. Ze kunnen omhoog schalen tot 96 vCPU's met configuraties die vergelijkbaar zijn met de VM's uit de Dv4- en Ddv4-serie.

De Azure VM Dav4- en Dasv4-serie bieden maximaal 96 vCPU's, 384 MB RAM en 2400 GiB op SSD gebaseerde tijdelijke opslag en de AMD EPYC™ 7452-processor.

De Dasv5 en Dadsv5 virtuele machines zijn gebaseerd op de AMD EPYC™ 7763v-processor van de derde generatie  7763v (Milan)-processor. Deze processor kan een versterkte maximumfrequentie van 3,5 GHz bereiken. De VM-serie biedt grootten met (Dadsv5) en zonder lokale tijdelijke opslag (Dasv5), en een beter waardevoorstel voor de meeste workloads voor algemeen gebruik in vergelijking met de eerdere Dav4- en Dasv4-generatie.

De VM's uit de DPSV5- en Dpdsv5-serie zijn gebaseerd op de Ampere Altra 64-bit Multi-Core Arm-processor met een frequentie van maximaal 3,0 GHz. De Ampere Altra-processor is ontworpen voor uitgeschaalde cloudomgevingen en kan efficiënte prestaties leveren om de algehele gevolgen voor het milieu te verminderen. De VM-grootten Dplsv5 en Dpldsv5 bieden een van de laagste startprijzen binnen het portfolio van Azure Virtual Machines voor algemeen gebruik en biedt 2GiBs per vCPU met een boeiend waardevoorstel voor veel Linux-workloads voor algemeen gebruik waarvoor geen grote hoeveelheden RAM per vCPU zijn vereist

De Ds, Dds, Das, Dads, Dps, Dpds, Dpls en Dplds VM-reeksen ondersteunen Azure Premium-SSD's en Ultra Disk-opslag, afhankelijk van regionale beschikbaarheid.

Voorbeelden van workloads zijn onder andere veel apps op ondernemingsniveau, e-commercesystemen, webfront-ends, oplossingen voor bureaubladvirtualisatie, toepassingen voor klantrelatiebeheer, databases op instapniveau- en middelgroot bereik, toepassingsservers, gamingservers, mediaservers en meer...

D-serie
vanaf
$41.61 per maand

E-serie

Geoptimaliseerd voor toepassingen in het geheugen

De Azure-VM's uit de E-serie zijn geoptimaliseerd voor zware geheugentoepassingen, zoals SAP HANA. Deze VM's zijn geconfigureerd met hoge geheugen-tot-kernverhoudingen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor geheugenintensieve bedrijfstoepassingen, grote relationele databaseservers, workloads voor analyse in het geheugen, enz.

De VM's uit de Ev3-serie variëren van respectievelijk 2 tot 64 vCPU's en 16-432 GiB RAM.

De Ev4 en Edv4 VM's zijn gebaseerd op een aangepaste Intel® Xeon® Platinum 8272CL-processor, die draait op een basissnelheid van 2,5 Ghz en die een turbofrequentie tot 3,4 Ghz kan bereiken bij benutting van alle kernen. De Ev4 en Edv4 virtuele machines hebben tot 504 GiB of RAM. De Edv4 bevat ook een snelle en grote lokale SSD-opslag (tot 2400 GiB) om toepassingen uit te voeren die profiteren van lokale opslag met lage latentie en hoge snelheid. Virtuele machines met Ev4-grootten hebben geen tijdelijke opslag.

De Ev5 en Edv5 VM's zijn gebaseerd op de Intel® Xeon® Platinum 8370C (Ice Lake)-processor van de derde generatie in een hyperthreads-configuratie. Deze aangepaste processor kan een turbo-kloksnelheid tot 3,5 GHz bereiken bij benutting van alle kernen. De VM's beschikken over tot 672 GiB RAM, bieden grootten met (Edsv5) en zonder lokale tijdelijke opslag (Edsv5) en kunnen opschalen tot maximaal 104 vCPU's op geïsoleerde exemplaren.

De verbeterde externe opslagprestaties van de Ebsv5 en Ebdsv5 VM's zijn ideaal voor workloads met veel opslagdoorvoer, zoals grote relationele databases en toepassingen voor gegevensanalyse. De Ebdsv5 en Ebsv5 VM's bieden tot 300% meer prestaties voor externe opslag dan eerdere VM-generaties en kunnen helpen bestaande workloads te consolideren op minder VM's of op kleinere VM's, terwijl potentiële kostenbesparingen worden gerealiseerd.

De Eav4 en Easv4 Azure VM-serie zijn voorzien van de AMD EPYC™ 7452-processor en bieden tot 96 vCPU's, 672 GiB aan RAM en 2400 GiB aan tijdelijke, op SSD gebaseerde, opslag.

De Easv5 en Eadsv5 VM's zijn gebaseerd op AMD EPYC™ van de derde generatie 7763v (Milan)-processor. Deze processor kan een verhoogde maximale frequentie van 3,5 GHz bereiken. De VM-serie biedt grootten met (Eadsv5) en zonder lokale tijdelijke opslag (Eadsv5), en een betere waardepropositie voor de meeste workloads voor algemeen gebruik in vergelijking met eerdere generaties Eav4 en Easv4.

VM's uit de EPSV5- en Epdsv5-serie zijn gebaseerd op de Ampere Altra 64-bit Multi-Core Arm-processor die werkt met een frequentie van maximaal 3,0 GHz. De Ampere Altra-processor is ontworpen voor uitgeschaalde cloudomgevingen en kan efficiënte prestaties leveren om de algehele gevolgen voor het milieu te verminderen.

De VM-series Es, Eds, Eas, Eads, Ebs, Ebds, Eps, en Epds bieden ondersteuning voor Azure Premium SSD's en Ultra Disk-opslag, afhankelijk van de regionale beschikbaarheid.

Voorbeelden van workloads zijn SAP HANA (bijvoorbeeld E64s v3, E20ds v4, E32ds v4, E48ds v4, E64ds v4), SAP S/4 HANA-app-laag, SAP NetWeaver-app-laag en meer algemeen geheugenintensieve bedrijfstoepassingen, grote relationele databaseservers, datawarehousingworkloads, business intelligence-apps, workloads voor in-memory analyse en aanvullende workloads voor bedrijfskritieke apps, waaronder systemen die financiële transacties verwerken.

E-serie
vanaf
$58.4 per maand

F-serie

Geoptimaliseerde virtuele machines

VM's uit de F-serie hebben een hogere CPU-geheugenverhouding. Deze machines zijn uitgerust met 2 GB RAM en een lokale SSD-schijf (solid-state drive) van 16 GB per CPU-kern en zijn geoptimaliseerd voor rekenintensieve workloads. De Fsv2-serie beschikt over 2 GB RAM en 8 GB lokale tijdelijke opslag (SSD) per vCPU. De Fsv2-serie is hyper-threaded en gebaseerd op de 2,7 GHz Intel Xeon® Platinum 8168-processor (SkyLake), die met Intel Turbo Boost Technology 2.0 een kloksnelheid kan halen van 3,7 GHz.

Voorbeelden van workloads zijn batchverwerking, webservers, analyses en games.

F-serie
vanaf
$35.77 per maand

G-reeks

Virtuele machines met geoptimaliseerd geheugen en optimale opslag

VM's uit de G-serie beschikken over de Intel® Xeon®-processor uit de E5 v3-serie, twee keer zoveel geheugen en vier keer zoveel SSD-opslag (Solid State Drive) als de D-serie voor algemeen gebruik. Virtuele machines uit de G-serie hebben een RAM van maximaal ½ TB en 32 CPU-kernen en bieden ongeëvenaarde rekenprestaties en lokale SSD-opslag voor de meest veeleisende toepassingen.

Voorbeelden van workloads zijn grote SQL- en NoSQL-databases, ERP-, SAP- en datawarehousingoplossingen.

G-reeks
vanaf
$320.47 per maand

H-serie

Virtuele machines voor berekeningen met hoge prestaties

VM's uit de HB-serie zijn geoptimaliseerd voor HPC-toepassingen, zoals financiële analyses, weersimulaties en het maken van siliconen RTL-modellen. HB-VM's zijn voorzien van 120 AMD EPYC™ processorkernen uit de 7003-serie en hebben 448 GB RAM, zonder hyperthreading. VM's uit de HB-serie bieden ook 350 GB/s aan geheugenbandbreedte, tot 32 MB L3-cache per kern, tot 7 GB/s SSD-blokapparaatprestaties en klokfrequenties tot 3,675 GHz.

De virtuele machines uit de HC-serie zijn geoptimaliseerd voor HPC-toepassingen waarmee grote berekeningen worden uitgevoerd, zoals impliciete beperkte elementanalyse, reservoirsimulatie en computationele chemie. HC-VM's zijn voorzien van 44 Intel Xeon Platinum 8168-processorkernen en 8 GB aan RAM-geheugen per CPU-kern, zonder hyperthreading en met maximaal 4 beheerde schijven. Het Intel Xeon Platinum-platform ondersteunt het rijke ecosysteem met softwareprogramma's van Intel en is voorzien van een kloksnelheid voor alle kernen van 3,4 GHz voor de meeste workloads.

Voorbeelden van workloads zijn: vloeiende dynamics, beperkte elementanalyse, verwerking van seismische gegevens, reservoirsimulatie, risicoanalyse, automatisering van elektronisch ontwerp, rendering, Spark, weermodellen, quantumsimulatie, computationele chemie en simulatie van warmteoverdracht.

H-serie
vanaf
$581.08 per maand

Ls-serie

Virtuele machines met geoptimaliseerde opslag

VM's uit de Ls-serie zijn geoptimaliseerd voor opslag en zijn ideaal voor toepassingen die een lage latentie, een hoge doorvoer en een grote lokale schijfopslag vereisen. Deze VM's zijn gebouwd op basis van Intel Haswell-processortechnologie, met name Xeon E5 v3-processoren met VM-grootten van 4, 8, 16 of 32 kernen. VM's uit de Ls-serie ondersteunen tot maximaal 6 TB lokale SSD en bieden ongeëvenaarde I/O-opslagprestaties.

De Lsv2 VM-serie levert hoge doorvoer, lage latentie, direct toegewezen lokale NVMe-opslag. De Lsv2-VM's worden uitgevoerd met de AMD EPYC™ 7551-processor met een boost van 2,55 GHz op alle kernen en een boost van maximaal 3,0 GHz op één kern. De VM's uit de Lsv2-serie bieden maximaal 80 vCPU's in een hyper-threaded configuratie, met 8 GiB aan geheugen per vCPU en maximaal 19,2 TB (10 x 1,92 TB) rechtstreeks beschikbaar voor de VM.

De Lasv3 VM-serie biedt vergelijkbare mogelijkheden die de Lsv2-VM's kenmerken en zijn gebaseerd op de AMD EPYC™ 7763v-processor van de derde generatie in een hyperthread-configuratie.

Ten slotte biedt de Lsv3 VM-serie grootteconfiguraties die vergelijkbaar zijn met de Lasv3-VM's en die zijn gebaseerd op de Intel® Xeon® Platinum 8370C-processor van de derde generatie (Ice Lake) in een hyper-threaded configuratie.

U kunt Standard SSD's, Standard-HDD's, Premium SSD's en Ultra Disks koppelen aan de VM's Lsv2, Lasv3 en Lsv3 op basis van regionale beschikbaarheid.

Voorbeelden van workloads zijn NoSQL-databases, zoals Cassandra, MongoDB, Cloudera en Redis. Deze worden ook veel gebruikt voor toepassingen voor gegevensopslag en grote transactionele databases.

Ls-serie
vanaf
$455.52 per maand

M-serie

Virtuele machines geoptimaliseerd voor geheugen

De virtuele Azure-machines uit de M-serie zijn geoptimaliseerd voor geheugen en zijn ideaal voor veeleisende in-memory workloads, zoals SAP HANA. De M-serie biedt tot 4 TB aan RAM op een enkele VM. Daarnaast bieden deze VM's een aantal virtuele CPU's met tot wel 128 vCPU's voor één VM om te voorzien in hoogwaardige prestaties voor parallelle verwerking.

Voorbeelden van workloads zijn SAP HANA, SAP S/4 HANA, SQL Hekaton en andere grote voor bedrijven essentiële in-memory workloads die enorme parallelle rekenkracht vereisen.

M-serie
vanaf
$1121.28 per maand

Mv2-serie

Grootste virtuele machines geoptimaliseerd voor geheugen

De virtuele Azure-machines uit de Mv2-serie zijn hyper-threaded en voorzien van een Intel® Xeon® Platinum 8180M-processor (Skylake) van 2,5 GHz, met maximaal 416 vCPU op één VM en bieden geheugenconfiguraties van 3, 6 en 12 TB. Dit is de virtuele machine met veruit het grootste geheugen die wordt aangeboden in Azure en deze biedt ongeëvenaarde rekenkracht ter ondersteuning van grote databases in het geheugen.

Voorbeelden van workloads zijn SAP HANA, SAP S/4 HANA, SQL Hekaton en andere grote voor bedrijven essentiële in-memory workloads die enorme parallelle rekenkracht vereisen.

Mv2-serie
vanaf
$16286.3 per maand

N-serie

Virtuele machines met GPU

De N-serie is een familie van Azure Virtual Machines met GPU-mogelijkheden. GPU’s zijn perfect voor rekenworkloads en grafisch intensieve workloads, waardoor de innovatie van klanten wordt gestimuleerd via scenario’s met hoogwaardige externe visualisatie, deep learning en predictive analytics.

De N-serie heeft drie verschillende aanbiedingen gericht op specifieke workloads:

  • De NC-serie is gericht op HPC- en machine learning-workloads. De meest recente versie, NCsv3, beschikt over Tesla V100 GPU van NVIDIA.
  • De NDs-serie is gericht op trainings- en deductiescenario's voor deep learning. In deze serie wordt gebruikgemaakt van NVIDIA Tesla P40 GPU's. De meest recente versie, NDv2, beschikt over Tesla V100 GPU's van NVIDIA.
  • De NV-serie voorziet in combinatie met de NVIDIA Tesla M60 GPU in krachtige workloads voor externe visualisatie en andere grafisch intensieve toepassingen.

NCsv3-, NCsv2-, NC- en NDs-VM's bieden optioneel ook InfiniBand-verbindingsmogelijkheden om de prestaties bij omhoog schalen te verhogen.

Voorbeelden van workloads zijn simulatie, deep learning, grafische weergave, videobewerking, games en visualisatie op afstand.

N-serie
vanaf
$657 per maand

Azure-prijzen en -aankoopopties

Neem rechtstreeks contact met ons op

Bekijk een overzicht van Azure-prijzen. Krijg inzicht in prijscategorieën voor uw cloudoplossing, leer meer over kostenoptimalisatie en vraag een aangepast voorstel aan.

Praat met een verkoopspecialist

Aanschafmethoden bekijken

Koop Azure-services via de Azure-website, uw Microsoft-vertegenwoordiger of een Azure-partner.

Verken uw opties

Aanvullende bronnen

Virtuele machines

Meer informatie over functies en mogelijkheden van Virtuele machines.

Prijscalculator

Bereken de verwachte maandelijkse kosten voor het gebruik van een willekeurige combinatie van Azure-producten.

SLA

De Service Level Agreement voor Virtuele machines bekijken.

Documentatie

Gebruik technische zelfstudies, video's en andere Virtuele machines-bronnen.

Praat met een verkoopspecialist voor een overzicht van de Azure-prijzen. Krijg inzicht in de prijzen voor uw cloudoplossing.

Maak gratis gebruik van cloudservices en $200 tegoed om Azure gedurende 30 dagen te kunnen verkennen.

Toevoegen aan schatting. Druk op 'v' om weer te geven in Calculator
Kunnen we u helpen?