Voordat u het nieuwe modem aan gaat sluiten, is het noodzakelijk dat u de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw hoofdaccount bij ZeelandNet bij de hand heeft. Deze gegevens zijn noodzakelijk om straks met het

nieuwe modem op het internet te kunnen. Uw gebruikersnaam is uw hoofd emailadres van ZeelandNet, zonder de toevoeging @zeelandnet.nl. De gebruikersnaam en het wachtwoord zijn hoofdlettergevoelig. Let u er dus goed op dat u deze gegevens exact ingeeft zoals u deze van ZeelandNet heeft ontvangen. Heeft u deze gegevens niet meer, dan kunt u deze opnieuw opvragen via www.zeelandnet.nl/wachtwoord.

In de verpakking van het nieuwe modem vindt u ook 2 kabels en een CD. Deze materialen heeft u niet nodig en hoeft u ook niet te bewaren.

Schakel uw computer, en indien van toepassing ook uw router uit tijdens de installatie van het nieuwe modem.

2 Het oude kabelmodem afkoppelen
U kunt nu het oude kabelmodem afkoppelen door de stekker/adapter uit het stopcontact te halen en vervolgens de drie aansluitingen (stroom, UTP en COAX) los te maken. Voor het losdraaien van de COAX-aansluiting, heeft u (soms) een steeksleutel 12 nodig.

3 Het nieuwe kabelmodem aansluiten
U kunt nu het nieuwe kabelmodem aansluiten. Houdt u bij het aansluiten onderstaande volgorde aan:
COAX: dit is de korte kabel die op de radio/tv aansluiting is aangesloten. De COAX kabel sluit u aan op het cable contact op het modem. Let op: steek de kern van de COAX kabel voorzichtig in het contact en draai de kabel handvast aan!
2. UTP: dit is de kabel die uw modem verbindt met uw computer/router. U gebruikt dezelfde kabel als bij het oude modem. Steek deze kabel in het ethernet contact van het modem.
3. Adapter: dit is de meegeleverde stroomvoorziening voor het nieuwe kabelmodem (gebruik niet de adapter van het oude modem!). Deze steekt u in het power contact van het modem.

webstar-aansluitschema.jpg

4 Het nieuwe modem aanmelden
Als het modem is aangesloten, wacht u tot het modem de aanmeldprocedure heeft afgerond (tijdens het aanmelden ziet u knipperende lampjes). Bij de eerste keer opstarten, zal het nieuwe modem eerst de juiste frequentie moeten zoeken. Dit kan circa een uur in beslag nemen. Let op: in sommige gevallen kan dit proces ook 4 uur duren.
Wij adviseren daarom het nieuwe modem voordat u gaat slapen pas aan te sluiten.
Als het online (cable) lampje continu brandt, is het modem aangemeld en online. online (cable) is het vierde lampje van rechts (zie onderstaande afbeeldingen).

webstar1-2.png 
U kunt nu uw computer en indien van toepassing uw router weer aanzetten.
Als de computer is opgestart, gaat u naar
http://superbreedband.zeelandnet.nl. 
Hier kunt u inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord van uw hoofdaccount bij ZeelandNet (zie stap 1). 
Vervolgens wacht u tot u op uw beeldscherm de melding ziet dat het aanmelden succesvol is verlopen.

5 De laatste stappen
U moet nu het modem "resetten". Dit doet u door de stekker/adapter gedurende 10 seconden uit het stopcontact te halen.
Als u de stekker/adapter weer in het stopcontact steekt, zal het modem zich opnieuw aanmelden (tijdens het aanmelden ziet u weer knipperende lampjes).
Zodra het lampje online (cable) continu brandt, wacht u 10 minuten en start u uw computer nogmaals op. Hiermee is de procedure compleet en bent u online met het nieuwe modem.

6 Het oude kabelmodem
Het oude kabelmodem hoeft u niet aan ons te retourneren. Wij zullen dit modem drie weken na verzending van het nieuwe modem blokkeren, zodat er geen toegang meer wordt verleend tot ons netwerk. Dit om misbruik te voorkomen. Wij verzoeken u daarom dringend om het nieuwe modem tijdig aan te sluiten.

Vragen of hulp nodig?
Voor hulp en vragen kunt u van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur contact opnemen met onze afdeling Klantenservice. Deze afdeling is bereikbaar op telefoonnummer (0113) 377 770.